Farmaceutische groothandel

In de kern is een farmaceutische groothandel de tussenschakel tussen geneesmiddelenfabrikanten en apotheekhoudende zoals apotheken en ziekenhuizen. Brocacef Supplies & Services maakt onderdeel uit van de Brocacef Groep. De Brocacef Groep bestaat uit een groep ondernemingen die zich met name richt op zorgverleners in de intramurale en extramurale markt. In essentie is Brocacef Supplies & Services geen farmaceutische groothandel. Binnen de Brocacef Groep wordt de Brocacef groothandel aangemerkt als farmaceutische groothandel. De focus van de farmaceutische groothandel Brocacef is met name gericht op de distributie van farmaceutische, medische (hulp)middelen en OTC-geneesmiddelen ten behoeve van de humane gezondheidszorg binnen de intramurale- en extramurale markt. Brocacef Supplies & Services richt zich als handelsonderneming met name op het leveren van producten en diensten aan de veterinaire en cosmetische branche, naast de intramurale- en extramurale markt. Daarmee is Brocacef Supplies & Services een handelsonderneming. Wij zijn ruim 55 jaar geleden ontstaan vanuit het voormalige Blokland Pack. Met onze jarenlange ervaring bent u bij ons aan het juiste adres voor de aanschaf van Livsane zelfzorgmiddelen, medische apparatuur en -disposables, verpakkingsmateriaal en gepersonaliseerd drukwerk. Tevens ondersteunen wij u met onze Technische Service en ICT Dienstverlening.

 

Groothandel farmaceutische producten

De wetenschap die zich bezighoudt met het ontwikkelen van medicijnen en geneesmiddelen wordt farmacie genoemd en is een afgeleide van het Griekse woord farmacie; geneeskrachtige stoffen. In de farmaceutische industrie worden medicijnen en geneesmiddelen geproduceerd. Dit gebeurt in fabrieken waar hoge eisen worden gesteld aan machines en het fabricageproces. Kwaliteit en veiligheid staan voorop.

Nadat de fabrikanten de medicijnen hebben geproduceerd worden de geneesmiddelen geleverd aan verschillende groothandels. Soms wordt daarbij de hulp van farmaceutische contractverpakkers ingeschakeld. Zij pakken de bulkverpakking van medicijnen om naar een geschikte verpakkingsgrootte. Uiteindelijk komen de medicijnen via de groothandels bij de (ziekenhuis)apotheken terecht.  De apotheken verstrekken de geneesmiddelen vervolgens aan de patiënt.

Binnen de Brocacef Groep is niet alleen de farmaceutische groothandel Brocacef belast met het distribueren van onder andere geneesmiddelen. Brocacef Healthcare Logistics (BHL) is dé logistieke serviceprovider voor diverse leveranciers in de zorg. BHL verzorgt de inslag, opslag en distributie van medicijnen en medische hulpmiddelen voor ruim vijftig nationale en internationale opdrachtgevers. Dit allemaal volgens strikte richtlijnen zoals GDP en GMP.

De verantwoordelijkheid voor het verstrekken van geneesmiddelen en (medische)hulpmiddelen aan de eindgebruiker ligt binnen de Brocacef Groep bij BENU. Met meer dan 365 apotheken door het hele land is BENU een van de grootste apotheekorganisaties in Nederland. Met BENU richt Brocacef Groep zich volledig op de zorgmarkt voor consumenten. BENU Direct is gespecialiseerd het ondersteunen en adviseren van patiënten als het gaat om medische hulpmiddelen bijvoorbeeld bij incontinentie en diabetes. Maar ook patiënten met een stoma, behoefte aan wondzorg of medische drinkvoeding worden geholpen door de collega’s van BENU Direct.

Alles voor uw farmaceutisch bedrijf

De handelsonderneming Brocacef Supplies & Services heeft een uitgebreid pakket aan diensten en producten voor zorgprofessionals werkzaam in de farmaceutische en veterinaire branche. Zo bieden wij een ruim assortiment crèmes &zalven, OTC geneesmiddelen en andere Livsane zelfzorgproducten, naast onder andere medische disposables en benodigdheden ten behoeve van bereidingen. Maar ook uw kantoorbenodigdheden, zoals printpapier, enveloppen, etiketten en gepersonaliseerd drukwerk vindt u terug in het uitgebreide assortiment van Brocacef Supplies & Services voor de farmaceutische (intramuraal en extramuraal), de veterinaire en cosmetische sector. Met Blockline zijn wij zelfs dé specialist op het gebied van verpakkingen voor met name de farmaceutische en cosmetische sector. Daarnaast leveren wij diverse apparatuur met de mogelijkheden voor (service) onderhoud en bieden wij uitgebreide ICT-dienstverlening. Bij Brocacef Supplies & Services vindt u alles onder één dak.

Wist u dat?

 • * Wij een ISO 9001:2015-gecertificeerde handelsonderneming zijn, onderdeel van de in Nederland opererende Brocacef Groep;
 • * Wij met Blockline dé groothandel zijn in verpakkingsmaterialen voor iedereen die iets te verpakken, verzenden of te beschermen heeft;
 • * Wij beschikken over een eigen Blockline verpakkingslijn die voldoet aan de GMD-richtlijnen;
 • * Wij onder ons apotheekmerk Livsane, een uitgebreid assortiment zelfzorgproducten volgens GDP-richtlijnen op de markt brengen;
 • * Onze Technische Service voor u klaar staat bij levering, installatie en onderhoud van hoogwaardige medische apparatuur en instrumenten;
 • * Onze Technische Service NMi-erkend keurder is;
 • * Uw automatisering in veilige handen bij onze ICT Dienstverlening;
 • * Onze ICT Dienstverlening werkt volgens de NEN 7510-norm.
 

Alle farmaceutische benodigdheden via een partner

Bij de handelsonderneming Brocacef Supplies & Services bieden wij u als alles onder één dak. In onze webshop vindt u een uiteenlopend assortiment producten voor apotheken, ziekenhuizen en dierenartsen. Kortom, alles wat u zoekt wanneer u werkzaam bent in de intramurale of extramurale branche, de veterinaire of cosmetische sector.

Zo verkopen wij:

 • * Apparatuur en benodigdheden;
 • * Consumentenproducten (waaronder de merken Livsane en Gold Collagen);
 • * Instrumenten en toebehoren;
 • * Medische disposables;
 • * Alles voor de inrichting van de veterinaire praktijk;
 • * Strooi etiketten;

Daarnaast vindt u op onze website de nodige informatie over onze diensten:

 • * ICT Dienstverlening;
 • * Technische Service;
 • * Maatwerkoplossingen in verpakkingen met Blockline;

Farmaceutische producten en diensten onder een dak

In ons assortiment vindt u farmaceutische producten en apparatuur voor uiteenlopende toepassingen op de farmaceutische markt. Van balansen, medicijnkoelkasten en capsuleerapparaten tot infuusvulmachines en medicijnafhaalkluizen zoals de ServiLocker. Hiervoor werken we samen met een nationaal en internationaal netwerk van leveranciers.

Of het nu om een primaire of een secundaire farmaceutische verpakking gaat. Bij Brocacef Supplies & Services bent u altijd verzekerd van de (maat)verpakking voor uw product. Verpakkingen voor het uitvullen van producten in zalfpotten, tubes en tabletflacons. Betaalbaar en met de hoogste kwaliteitsnormen.

Vergroot uw herkenbaarheid met gepersonaliseerd farmaceutisch drukwerk, op vouwdoosjes of papieren draagtassen. U vindt het standaard in ons assortiment. Alles wat u wilt voorzien van uw logo bedrukken wij! Daarnaast helpen wij u bij het opmaken van drukwerk in uw huisstijl, in de breedste zin van het woord.

ICT moet uw werk vergemakkelijken en u niet afleiden van uw hoofdtaak. Kies voor het advies van betrokken ICT-professionals die de processen in uw apotheek of praktijk kennen. Nauwe samenwerking met CompuGroupMedical (CGM) en PharmaPartners (Pharmacom) zorgt voor passende ICT-oplossingen voor uw apotheek. Meer omvangrijke ICT-projecten zoals een verhuizing, sluiting of herinrichting van uw apotheek? Ook dan kunt u een beroep doen op de ICT-professionals van Brocacef Supplies & Services.

Service op maat

Al decennia lang verzorgt de Technische Service van Brocacef Supplies & Services service op maat voor uw farmaceutische apparatuur; van advies, aanschaf tot installatie en onderhoud. Niet voor niets maakt ondertussen ruim 85% van alle apotheken en een deel van de dierenartsen in Nederland gebruik van onze dienstverlening. Onze gekwalificeerde service engineers installeren uw farmaceutische apparatuur en zorgen voor het onderhoud, ongeacht waar uw apparatuur is aangeschaft.

Onze merken

Livsane is een (huis)merk voor zelfzorgproducten, exclusief voor de apotheek. Inmiddels heeft Livsane en complete productlijn (handverkoop)artikelen: OTC-geneesmiddelen, verzorging, vitaminen & mineralen, crèmes & zalven en snoepgoed. Om u in staat te stellen verdere invulling te geven aan uw wijkrol bieden wij u promotionele en inhoudelijke ondersteuning. Zo neemt het Livsane concept u werk uit handen als het gaat om de presentatie en promotie van uw apotheekmerk.

In Nederland is Brocacef Supplies & Services exclusief distributeur van het merk Gold Collagen®. Dit vloeibaar beauty voedingssupplement is speciaal ontwikkeld voor gezonde huid, haar en nagels. Gold Collagen® is een nieuwe generatie huidverzorging die een unieke mix bevat van actieve ingrediënten zoals gehydrolyseerd collageen en hyaluronzuur (beide gekend voor hun anti-ageing werking).

© 2022 Brocacef Groep | Website: Next Lead