Blockline, specialist in verpakkingen

Blockline is de handelsnaam voor de verpakkingsactiviteit van Brocacef Supplies & Services B.V.
Met Blockline richten wij ons op producenten en (loon)verpakkers in onder andere de cosmetische, farmaceutische en veterinaire branche. De oorsprong van het bedrijf gaat terug naar 1964 toen Bloklandpack, kortweg Blockland, werd opgericht en het bedrijf zich vooral bezighield met de handel in farmaceutische verpakkingen.

Naar website

 

Vanwege de hoge kwaliteitseisen die van oorsprong aan het verpakkingsassortiment worden gesteld, ontstaat er al snel vraag uit andere sectoren. Inmiddels heeft Brocacef Supplies & Services een zeer uitgebreid internationaal netwerk aan partners opgebouwd. En de kennis en het advies over verpakkingen wordt niet alleen meer in de farmaceutische branche onderkend.

Kwaliteit staat bij Blockline hoog aangeschreven. Alle verpakkingen binnen ons assortiment betrekken wij als (exclusief) distributeur van leveranciers die volgens onze kwaliteitsstandaarden opereren. Daarnaast hebben wij ook onze eigen Blockline verpakkingslijn. Deze is GMP proof.

Of het nu gaat om een standaard verpakking of een maatwerkoplossing, bij Blockline vindt u zeker dat wat u zoekt. Stelt uw product specifieke eisen aan een primaire verpakking, dan hebben wij de oplossing. Maar we helpen u ook graag bij het vinden van een passende secundaire verpakking. Wat uw wensen of behoeften ook zijn, een van onze verpakkingsspecialisten helpt u graag verder.

 

Uw verpakkingsspecialist

Met onze verpakkingsactiviteit Blockline hebben wij door de jaren heen een schat aan kennis en ervaring opgedaan. Dankzij de samenwerking met een uitgebreid netwerk aan partners blijft geen verpakkingsvraagstuk voor ons onbeantwoord. Dit maakt ons wellicht de verpakkingsspecialist waar u naar op zoek bent. Op basis van uw productspecificaties geven wij u advies over het gebruik materialen zoals glas, kunststof of aluminium. Het is onze ambitie voor u de beste verpakking te vinden.

Wij zijn dé groothandel in verpakkingsmaterialen voor iedereen die iets te verpakken, verzenden of te beschermen heeft. U vindt bij ons een ruim assortiment standaard verpakkingen, maar er is ook ruimte voor maatwerk. Daarom kiest u voor Blockline:

  • * Gegarandeerd de hoogste productkwaliteit;
  • * Levert maatwerk en innovatie;
  • * Oplossingsgericht;
  • * Professionals met 55 jaar ervaring,
 

Medische verpakkingen

Medische verpakkingen moeten voldoen aan internationale wet- en regelgeving voor gevaarlijke goederen. Om ervoor te zorgen dat het product met niets in aanraking komt, gelden er strenge hygiënische richtlijnen en procedures voor primaire medische verpakkingen tijdens het productieproces. Maar ook voor secundaire medische verpakkingen gelden regels voor met name het transport. Blockline levert een verpakkingsassortiment ontworpen om de inhoud optimaal te beschermen, ook tijdens transport.

Zo hebben wij onze eigen Blockline productenlijn medische verpakkingen die voldoet aan de eisen (specificaties) van GMP. Het betreft met name primaire verpakkingen zoals medische blisters, sachets en potten. Daarnaast verzorgen we alle mogelijke vormen van secundaire verpakkingen.

Waarom speciale medische verpakkingen noodzakelijk zijn?

  • * Wettelijke eisen;
  • * Steriliteit;
  • * Kwaliteitsborging;
  • * Gekoeld vervoer (insuline, donororganen);
  • * Bewaking van de integriteit van het product.

Wist u dat Nederlandse apotheken jaarlijks ongeveer 232 miljoen keer een geneesmiddel op recept uitleveren? Daarvoor zijn ongeveer 246 miljoen medische verpakkingen nodig. Dit komt gemiddeld uit op 1,06 verpakkingen per uitgifte van een recept.

Er gelden strenge kwaliteitseisen voor medische verpakkingen die vanuit de apotheek aan een patiënt worden meegegeven. De apotheker kan hieraan voldoen door in te kopen bij een betrouwbare leverancier en door FNA-verpakkingen te gebruiken. Deze vormen een aparte categorie medische verpakkingen. Anders dan bij andere verpakkingen wordt bij FNA-verpakkingen van elke partij een steekproef gecontroleerd door het Laboratorium der Nederlandse Apothekers (LNA).

Blockline heeft een zeer uitgebreid assortiment medische verpakkingen waarmee we in bijna iedere vraag kunnen voorzien. Met jaren lange ervaring in de farmaceutische sector zijn wij als geen ander op de hoogte van de eisen en regelgeving omtrent medische verpakkingen.

 

Medische verpakkingsgroothandel

Wij zetten alle middelen in om de juiste verpakkingsoplossing voor u te vinden. Dit kan met behulp van een standaardproduct uit ons assortiment, een product uit onze eigen Blockline verpakkingslijn of een maatoplossing op basis van door u opgegeven productspecificaties.

Ben u op zoek naar een grote diversiteit aan medische verpakkingen? Verpakkingen voor tabletten, los en in strips; capsules, los of op kaart; tubes en potten voor crème of zalf, u gaat het vinden in ons uitgebreide assortiment medische verpakkingen. Blockline is niet voor niets de medische verpakkingsgroothandel.

Onze processen, producten en diensten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarmee kunt u er als klant op vertrouwen het juiste product op de juiste tijd en onder de juiste condities te ontvangen. Naast ISO 9001 beschikken wij over het Predicaat Betrouwbare Leverancier. Dit predicaat wordt toegekend door het WINAp en geeft aan dat wij voldoen aan de strenge voorwaarden die aan een toeleverancier van de ziekenhuisapotheken en openbare apotheken worden gesteld.

 

Kwaliteitsgroothandel in verpakkingen

Grondstoffen en veel (medische) verpakkingsmaterialen moeten voldoen aan GMP eisen. Wij besteden veel zorg aan deze GMP-richtlijnen met bijbehorende documentatie. Iets waarmee we voor u een stukje werk uit handen nemen. Wij controleren de conformiteit van een product (verpakking) en kunnen conformiteitsverklaringen (analyse certificaten) afgeven. Tevens kunnen wij productspecificaties verstrekken van onze verpakkingen. De Blockline verpakkingen worden op chargenummer geregistreerd.

Als een van de eerste organisaties op de Nederlandse markt beschikten wij al over het ISO 9001 certificaat. Het ISO-certificaat laat zien dat er volgens een bepaald kwaliteitssysteem gewerkt wordt en de kwaliteitsstandaard verder wordt verbeterd. Het ISO-certificaat is een internationaal erkend certificaat. Om als organisatie de ISO 9001:2015 certificering te behouden vindt er om het jaar een audit plaats. Hierbij stelt een onafhankelijke partij vast of wij aan de eisen in de norm voldoen en voldoende verbeteringen hebben doorgevoerd. Het doel hiervan is om betrouwbare processen te leveren die de klant verwacht en een beetje meer.

Naast ISO 9001 beschikken wij over het Predicaat Betrouwbare Leverancier. Dit predicaat wordt toegekend door het WINAp. Hiermee voldoen wij aan de strenge voorwaarden die aan een toeleverancier van de ziekenhuisapotheken en openbare apotheken worden gesteld.

Sinds 2001 worden door de NVZA-werkgroep Beoordeling Toeleveranciers audits gehouden bij leveranciers (van grondstoffen, verpakkingsmaterialen en medische bulkgassen) die producten leveren die in geneesmiddelen worden verwerkt. Een audit is samen met de ingangskeuring een middel om informatie over deze deugdelijkheid te vergaren. Auditrapporten zijn te raadplegen via www.knmp.nl of via het Kennisplein van de NVZA.

Wilt u meer informatie? Bekijk de website Blockline.nl

© 2022 Brocacef Groep | Website: Next Lead